• Предмет: Музыка
  • Автор: ybyy77qrn6
  • Вопрос задан 15 дней назад

г. Майборода - біографія, цікаві факти ( повідомлення) пожалуйста
Даю 15 балов

Ответы

Ответ дал: timofej201020
1

Георгій Майборода був видатним українським композитором, який народився у 1913 році в селі Пелехівщина Полтавської області. Він був братом іншого відомого композитора Платона Майбороди і батьком співака Романа Майбороди. Він навчався у Київському музичному училищі та Київській консерваторії, де його викладачем був Левко Ревуцький. Він також воював на фронті під час Другої світової війни і отримав кілька нагород за свою службу. Він був депутатом Верховної Ради УРСР три рази і головою Спілки композиторів УРСР. Він помер у 1992 році в Києві і був похований на Байковому кладовищі.

Деякі цікаві факти про Георгія Майбороду:

Він написав 11 опер, серед яких “Милана”, “Арсенал” і “Тарас Шевченко”. Його опера “Арсенал” була присвячена подіям січневого повстання 1918 року в Києві і мала великий успіх у радянському Союзі.

Він також створив багато симфонічних, камерних, хорових і вокальних творів, які часто використовували поезію українських письменників, таких як Тарас Шевченко, Іван Франко, Максим Рильський та інші.

Він був другом і колегой видатного українського художника Тараса Шевченка, з яким спільно працював над декораціями для своїх опер. Вони також разом подорожували по Україні і збирали народну музику.

Він був одним з перших композиторів, які створили музику для кіно. Він написав музику до понад 40 фільмів, серед яких “Земля”, “Богдан Хмельницький”, “Тарас Бульба” та інші.

Похожие вопросы