• Предмет: История
  • Автор: milaredej
  • Вопрос задан 14 дней назад

СРОЧНО ДАЮ 20 БАЛІВ Прочитайте уривок: " На податку ХХ ст. активізувався національний рух в Україні. Посилилась активність політичних сил, набрала сили тенденція до їх згуртування, розгортався процес самовизначення утворених політичних осередків". На які ознаки активізації українського національного руху звертають увагу? Наведіть факти, що свідчать про розвиток національного руху на українських землях у складі Австро-Угорської імперії на початку ХХ ст.


jhvnbvbhdr: Шас щось спробую зробити....

Ответы

Ответ дал: jhvnbvbhdr
1

Ответ:

У цьому уривку звертають увагу на такі ознаки активізації українського національного руху:

1. Активізація національного руху в Україні.

2. Посилення активності політичних сил.

3. Набирання сили тенденції до згуртування політичних сил.

4. Розгортання процесу самовизначення утворених політичних осередків.

Факти, що свідчать про розвиток національного руху на українських землях у складі Австро-Угорської імперії на початку ХХ ст.:

1. Заснування у 1890 році Української народної ради, що стала першою політичною організацією українців у Галичині

2. Заснування у 1899 році Української радикальної партії, яка пропагувала соціальні реформи та національне відродження.

3. Утворення у 1900 році Української соціал-демократичної робітничої партії, яка підтримувала ідею соціальної справедливості та національної самостійності.

4. У 1907 році відбулися вибори до австрійської Ради держави, в яких українські партії виграли 27 місць з 58, що дозволило українцям активно протистояти польському домінуванню в Галичині.

5. Зростання кількості українських газет, журналів, книг, театрів та культурних товариств, що сприяло національному пробудженню.

Ці факти свідчать про активізацію національного руху в українських землях у складі Австро-Угорської імперії на початку ХХ століття

Объяснение:

Похожие вопросы